dimarts, 19 de febrer del 2013

"TIBAR L'ARC" A CA BASSOT



 
Divendres passat tenia lloc en la seu de l’Associació Cultural Ca Bassot, de Burjassot una nova presentació del llibre «Tibar l’arc. Una mirada a la poesia valenciana actual» (Tria Llibres, abril de 2012), que reuneix la veu de 27 poetes valencians nascuts entre 1970 i 1987, 27 veus poètiques valuoses, diferents i en ple desenvolupament, on cada poeta ha participat amb quatre poemes publicats i un d’inèdit, amb pròleg d’Enric Sòria. El joc de paraules del títol –Tibar l’arc– subratlla la tria d’una poesia que apunta amb vitalitat cap al futur. No oblidem que el País Valencià és terra de poetes.
 
L’antologador i també poeta, Alfons Navarret explicava com el projecte sorgí arran d’una entrevista que féu a l’editor de Tria Llibres, Ferran Bataller, al seu programa de ràdio Mar de muses. Com bé senyala Navarret aquest és un projecte obert, i si bé no estan tots els que són, sí que són tots els que estan. 
 
Bataller ja ho diu, amb aquest recull es pot apreciar els diferents camins que ha pres en els últims anys la poesia valenciana i ens podem fer una idea de les línies que pot prendre la nostra poesia en un futur. Tres anys ha durat aquest projecte, que tenia com un dels principals objectius recopilar per damunt de tot bona literatura, amb un resultat exquisit on el lector s’abocarà a una finestra amb vistes al panorama poètic que està fent-se al País Valencià.
 
Nou dels vint-i-set poetes assistiren a l’acte literari, i recitaren en dues tandes textos propis i d’altres escriptors antologats: Manel Marí, Ivan Brull Rubén Luzón, Pau Sif, Alfons Navarret, Alexandre Navarro, Eduard Narco, Josep Porcar i Pere Císcar. Fou un honor sumar-me a aquesta festa de versos recitant un dels poemes de la poeta Begonya Pozo.
 
 
La vetllada continuà amb un sopar de germanor i un concert de jazz del grup P-Jam.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...